Zasoby edukacyjne Didactus

PARTNERZY

nasze_kuj_pom

Nasze Kujawsko-Pomorskie

prymus

Prymus

Astrobazy
klub_odkrywcow_historii

Klub Odkrywców Historii Regionu

klucz_do

Klucz do uczenia

szlaki_pamieci

Szlaki pamięci

Lubię tu być na zielonym
KUJAWSKO-POMORSKI PRZEGLĄD OŚWIATOWY UczMy
Biblioteka Pedagogiczna w Toruniu
PBW Bydgoszcz
cen-bydgoszcz
KPCEN Toruń
KPCEN Włocławek

Pomoc | Polityka prywatności | Regulamin | Redakcja | Wykonano dla: Województwo Kujawsko-Pomorskie

INSTYTUCJE WSPIERAJĄCE

Licznik odwiedzin:

166,974

INFORMACJA O PRZETWARZANIU DANYCH OSOBOWYCH

[RODO] Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako „RODO”). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej. Poniżej przedstawiamy skrót najważniejszych tematów w zakresie przetwarzania Państwa danych osobowych, jakie mogą mieć miejsce od 25 maja 2018 r. w związku z korzystaniem z korzystaniem z Kujawsko-Pomorskiej Platformy Edukacyjnej.

[Administrator danych] Administratorem Państwa danych osobowych jest Województwa Kujawsko-Pomorskie siedzibą w Toruniu, Plac Teatralny 2, 87-100 Toruń.

[Podstawa podania danych] Podanie przez Państwa danych jest dobrowolne, lecz konieczne do pełnej i prawidłowej realizacji przez Administratora działań związanych z udostępnieniem i prawidłowym funkcjonowaniem Kujawsko-Pomorskiej Platformy Edukacyjnej, w związku z którymi udostępniono dane osobowe.

[Cel i podstawa prawna przetwarzania] Przetwarzanie Państwa danych osobowych przez Administratora jest zgodne z prawem, ponieważ jest niezbędne w celu realizacji przez Administratora działań, w związku z którymi udostępniono dane osobowe (tj. wykonywania praw i obowiązków wynikających z Regulaminu Kujawsko-Pomorskiej Platformy Edukacyjnej) oraz do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora obejmujących: rozpatrywanie reklamacji, skarg, przetwarzanie w celach analitycznych i statystycznych, zapewniania wsparcia technicznego oraz świadczenia usług gwarancyjnych.

[Okres przetwarzania] Państwa dane osobowe są przetwarzane przez okres realizacji przez Administratora  działań, w związku z którymi udostępnili Państwo swoje dane osobowe, okres rozpatrywania reklamacji dotyczących tych działań lub do czasu zgłoszenia przez Państwa sprzeciwu wobec przetwarzania danych w tych celach, usunięcia przez Państwa lub Administratora konta na Kujawsko-Pomorskiej Platformie Edukacyjnej.

[Twoje prawa w zakresie danych osobowych] Zgodnie z zasadami określonymi w mających zastosowanie przepisach o ochronie danych osobowych i w przewidzianym w nich zakresie, przysługuje Państwu prawo dostępu do Twoich danych osobowych, prawo ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania oraz prawo do przenoszenia danych. Masz również prawo w każdym czasie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych.

[Organ ochrony danych osobowych] Przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi w związku z dokonywanym przez nas przetwarzaniem do organu sprawującego w Polsce nadzór nad ochroną danych osobowych  do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

[Dane kontaktowe] W sprawach związanych z ochroną Państwa danymi osobowych prosimy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, tel. 56 62 18 243 lub Administratorami Centralnymi KPPE za pośrednictwem poczty elektronicznej: administrator@edupolis.pl tel. 56 62 18 283.

 [Przekazywanie danych] Twoje dane zgromadzone na Kujawsko-Pomorskiej Platformie Edukacyjnej nie będą przekazywane do podmiotów trzecich, za wyjątkiem organów publicznych, o ile upoważniają ich do tego obowiązujące przepisy i przedstawią odpowiednie żądanie, jednak nigdy w innym przypadku.

Dostęp do Twoich danych osobowych, na podstawie zawartej przez Administratora umowy o zachowaniu danych osobowych w poufności może posiadać wyłącznie w celu zapewnienia prawidłowej realizacji usług gwarancyjnych i technicznego wsparcia użytkowników Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Nowa Era Aleje Jerozolimskie 146D, 02-305 Warszawa. Podczas zakładania konta na Kujawsko-Pomorskiej Platformie Edukacyjnej zakładane jest również konto Microsoft Office365. Nie muszą Państwo wyrazić zgody na założenie konta na Microsoft Office 365, jednak wówczas, ze względu na zastosowany mechanizm jednokrotnego logowania, odmowa wyrażenia zgody, wiązać się będzie z brakiem możliwości założenia konta na Kujawsko-Pomorskiej Platformie Edukacyjnej.

Zespół Administratorów Kujawsko-Pomorskiej Platformy Edukacyjnej